LAND ROVER EXPERIENCEDANMARKS ENESTE PROFESSIONELLE OFF-ROAD CENTER

OM OS

Om Land Rover Experience Center

Land Rover Experience Center er Danmarks eneste professionelle off-road center. Vi tilbyder ud over events, en række forskellige terrænkurser enten i egen bil eller i en af Land Rover Experience Centrets biler.

Vi råder over et antal uddannede off-road instruktører, nogle af dem med mere end 30 års erfaring i terrænkørsel. Instruktørerne er uddannet i England på Land Rover fabrikkens Experience Center, Driving Academy eller på vores Center i Danmark. Vi har to chefinstruktører, det højeste trin på Land Rover Driving Academys uddannelsesskala.
Instruktørerne deltager løbende i videreuddannelse og det bliver ligeledes løbende kontrolleret om de lever op til den standard de skal besidde.

Vi har base på Tirsbæk Gods ved Vejle Fjord, og har rådighed over et smukt og stærkt kuperet terræn, der giver masser af off-road muligheder og udfordringer hele året rundt.

Land Rover Experience Center Danmark er i dag, siden 2010, ejet og drevet af Tirsbæk Gods. Vi har en franchise kontrakt med Jaguar Land Rover i England og et meget tæt samarbejde med Land Rover importøren British Car Import.

Sådan startede det danske Land Rover Experience Center - historien

Land Rover Experience Center startede, som et tilbud fra Land Rover Danmark A/S, med at arrangere kørerkurser på Tirsbæk Gods. I begyndelsen var disse kurser forbeholdt kunder der havde en Land Rover.
I starten lejede Land Rover Experience Center arealerne på Tirsbæk Gods og fik en god og imødekommende behandling af godsejer Hans Henrik Algreen-Ussing. Havde vi ønsker var der stort set ikke noget der ikke kunne lade sig gøre. Vi lagde ud med 10 weekender hen over året, hvor ejere af en Land Rover kunne komme og lære deres bil bedre at kende, under forhold der stillede krav både til fører og bil. Man ankom lørdag formiddag hvor bilens systemer og terrænreglerne blev gennemgået, ligesom der blev lagt vægt på at man skal tage hensyn til naturen når man kører i terræn. Resten af weekenden blev brugt til praktisk kørsel på forskellige spor rundt omkring i skoven. Instruktørerne var Land Rover Danmarks egne folk, fra henholdsvis salg/marketing og serviceafdelingerne.

I årerne frem blev der behov for flere og flere weekender og et nyt kursus kom på listen. Det blev det udvidede Trin 2 kursus hvor mand og bil blev udfordret endnu mere og der blev helt sikkert brug for spil og træktorv.

Vi har base på Tirsbæk Gods ved Vejle Fjord, og har rådighed over et smukt og stærkt kuperet terræn, der giver masser af off-road muligheder og udfordringer hele året rundt.

Der var efterspørgsel på kurserne, kunderne ville prøve terrænkørsel under ordnede forhold og lære hvad deres bil kunne uden for asfalten. De var ikke i tvivl om bilen godt kunne, for Land Rover har altid stået for eventyr og oplevelser og har man en Land Rover, kan man komme frem overalt.

Weekendkurserne har ikke ændret sig meget, men er løbende blevet justeret. Kurserne starter stadig lørdag formiddag, og som noget af det første præsenterer kursisterne sig selv med navn, hvor de kommer fra, hvilken model Land Rover de kører i og typisk kommer der en lille historie om at de har valgt at deltage på kurset, fordi de allerede har prøvet at sidde fast med bilen, så nu ville de gerne lære at bruge den rigtigt. Det er heller ikke så sjældent at vi hører den gode gamle historie om at man først læser instruktionsbogen når det er gået galt.

I løbet af bare et par år efter starten kom der flere henvendelser fra tidligere kursister om vi ikke kunne arrangere Land Rover kørsel som events. Som oftest fra de virksomheder hvor kursisterne arbejdede og ønsket var at man kunne invitere medarbejdere, bestyrelsen eller kunder, til en dag hvor man kunne komme til at køre Land Rover i terræn og få en god oplevelse. I starten var det mindre grupper, for der skulle lånes biler til arrangementerne. Dette problem blev dog hurtigt klaret idet Land Rover Danmark tilknyttede flere biler på Land Rover Experience Center. I takt med at der var mere og mere efterspørgsel på events, blev grupperne også større og større.

I 2006 blev de 10 instruktører der var tilknyttet Centret sendt til Land Rover Experience Driving Academy i England så alle havde den samme uddannelse. Ud over dette fik vi den første chefinstruktør uddannet i England. Samme år kunne vi også indvie den nye terrænbane på Land Rover Experience Center, det er det område vi i dag kalder vores faste bane. Det er forhindringer bygget i beton, sten, stammer, sand og opbygget efter mål og tegninger. Området indeholder de fleste af de elementer man oplever når man kører i terræn, det vil sige stigninger, nedkørsel, sidehældning, huller, buler og vand. Det eneste der ikke findes på de faste baner er mudderspor. Området bruges så kursisterne kan lære deres bil at kende under helt kontrollerede forhold og man oplever hvilke lyde bilens ophæng og systemer afgiver når der køres i terræn.

I 2008 indviede vi vores nyrenoverede lokale, tidligere havde vi haft til huse i Jagthytten, som vi delte med andre. Nu fik vi vores eget lokale indrettet på første sal i den gamle kviestald, det tidligere høloft. Nu kunne vi indrette lokalet som vi ville og sætte Land Rover præg på lokalet. Vi har indrettet det med Land Rover bannere og billeder der viser de forskellige Land Rover modeller, terræn billeder og der er også blevet plads til en udstilling af Land Rover Collection, en bred vifte af Land Rover merchandise.

En naturlig udvikling og efterspørgsel førte til at vi hen over årene udvidede kurserne, så vi i dag tilbyder forskellige kurser, så det er muligt for flere at tilmelde sig det kursus man har lyst til. Om det er en hverdag eller en dag i en weekend, er op til den enkelte.

Igennem årene har Land Rover Experience Center også afholdt kurser for firmaer og offentlige myndigheder, bl.a. Jægerkorpset, Forsvaret, Rigspolitiet, entreprenører, ulandsfrivillige og andre som bruger deres firehjulstrækker i forbindelse med deres arbejde. Ligeledes har vi flere gange assisteret i forbindelse med pressens tests og prøvekørsler af forskellige firehjulstrækkere.
Gennem årene har vi også arrangeret kurser og arrangementer for andre 4x4 mærkers importører og forhandlere af firehjulstrækkere, da også disse har et ønske om at lære deres bil at kende når asfalten forlades, men under kyndig og professionel vejledning.

I 2010 skifter Land Rover Experience ejerskab idet Tirsbæk Gods overtager Centret og kontrakten med hovedsædet i England, da Land Rover Danmark grundet finanskrisen vælger at udtræde. Ud over selve ejerskabet er intet ændret, vi er forsat i stort set samme stil som tidligere, men det er stadig Ib Hammer, som startede det hele op, der står som daglig leder og chefinstruktør
Der er blevet indrettet værelser bl.a. i godsets gamle elevfløj, så kursisterne i forbindelse med 2 dags kurserne kan overnatte på stedet. Samtidig giver det kursisterne på et endags eller et weekendkursus mulighed for at ankomme aftenen før kurset starter og overnatte.

 • SÅDAN BESTILLER DU

  For reservation ring
  40 33 98 02 eller e-mail ibh@lrexperience.dk

 • HVAD SKAL MAN MEDBRINGE

  Som et minimum skal du medbringe et gyldigt kørekort, behageligt udendørs tøj og robust fodtøj.

 • FORSIKRING

  På vores kurser og events er du fuldt forsikret, når du kører i en af vores Land Rovere med en instruktør til stede.

 • VILKÅR OG BETINGELSER

  Klik her for at se vores fulde handelsbetingelser.

 • TILGÆNGELIGHED

  Venligst informere os om særlige behov på forhånd. Vores faciliteter er ikke rullestole venlige.

 • INDLØS DIT GAVEKORT

  Kontakt os på tlf. eller e-mail for at indløse dit gavekort.

Land Rover Experience – Tirsbækvej 135 – 7120 Vejle Øst