PRAKTISKE INFORMATIONER

PRAKTISKE INFORMATIONER

Kursusindhold

Terrænkurserne omfatter en teoretisk del og praktisk terrænkørsel i terræn af varieret sværhedsgrad. Den teoretiske del består af en kortere gennemgang af Land Rover og mærkets historie, gennemgang af bilens opbygning og funktion, firehjulstrækkets funktion og brug on- og off-road, samt elementære grundlæggende regler for terrænkørsel. Under den praktiske terrænkørsel vil de grundlæggende regler blive afprøvet i terræn. Alle kursusdeltagere vil få udleveret relevante kursusmaterialer.

Kørsel

Der kan køres i egen 4x4 bil eller en af Land Rover Experience Centres biler. Den praktiske del af terrænkurset vil foregå i lettere terræn af varieret sværhedsgrad, og følges instruktørernes anvisninger vil bilerne ikke lide skade eller blive udsat for overlast. Al kørsel i egen bil foregår på den enkelte førers/ejers ansvar, hvorfor det også er den enkeltes forsikring, der skal dække eventuelle skader, der måtte blive påført bilen. Erfaringen fra tidligere kurser viser, at det er yderst sjældent, at vi oplever skader, de få gange det er sket, har der typisk været tale om mindre ridser og mindre skrammer, dog vil dæk og fælge som er i direkte kontakt med underlaget være udsat for knubs og ridser, gælder specielt for alufælge og lavprofildæk.
Det er en forudsætning for deltagelse som fører af en bil under den praktiske del af kurset, at man er i besiddelse af gyldigt førerbevis.

Udvidet terrænkørsel

På de udvidede terrænkurser får deltagerne mulighed for at køre i mere vanskeligt passabelt terræn, ligesom der vil være forskellige øvelser i bjærgning, selvhjælp, brug af spil, planlægning og kørsel på mere krævende spor. I forhold til det grundlæggende terrænkørsels kursus er vi nødt til at gøre opmærksom på at muligheden for mindre skader (ridser og buler) er noget større, og at man selvfølgelig deltager på eget ansvar.

Bilen

Kontrol af egen bil før ankomst til kurset. For at undgå forsinkelser i selve kursusforløbet, bedes følgende venligst kontrolleret inden kursusstart. Er der tilstrækkelig mængde brændstof på bilen til at gennemføre kurset. Ligeledes kontrolleres motoroliestand, kølervæskestand, bremsevæske og sprinklervæskestand og der efterfyldes om nødvendigt. Dæktryk kontrolleres og justeres i henhold til instruktionsbogens anvisninger. Det er en forudsætning for deltagelse i et Land Rover Experience kursus at bilen er lovlig, indregistreret og i forskriftsmæssig stand.

Beklædning

Da kurserne afvikles såvel inden- som udendørs anbefales almindeligt praktisk og afslappet tøj, hvilket også gælder fodtøjet. Det vil ofte, afhængig af vejret, være en god ide at medbringe en vind- og vandtæt jakke, samt fornuftigt fodtøj. Det må påregnes, at tøj og sko kan komme i kontakt med jord/mudder, afhængig af vejret.
Tøjet kan blive vådt og/eller lettere tilsmudset, hvorfor det kan være en god ide at have skiftetøj med. På de udvidede terrænkurser vil tøj og sko med garanti få kontakt med mudder.
Om aftenen, på 2 dages kurserne, hvor vi hygger og taler om dagens begivenheder er påklædningen ligeledes afslappet.

Ledsager

Man er selvfølgelig mere end velkommen til at tilmelde en ledsager på alle vores kurser. Deltager man på et 2 dages kursus med ledsager sker overnatningen i dobbeltværelse. Enkeltværelser kan mod tillæg bestilles ved tilmelding, i modsat fald kan man komme til at dele værelse med en anden deltager. Det forventes at eventuel ledsager deltager i kurset, på lige fod med de øvrige deltagere. Deltagere under 18 år eller uden gyldigt førerbevis kan ikke deltage i den praktiske kørsel. Minimumsalder er 12 år.

 • SÅDAN BESTILLER DU

  For reservation ring
  40 33 98 02 eller e-mail ibh@lrexperience.dk

 • HVAD SKAL MAN MEDBRINGE

  Som et minimum skal du medbringe et gyldigt kørekort, behageligt udendørs tøj og robust fodtøj.

 • FORSIKRING

  På vores kurser og events er du fuldt forsikret, når du kører i en af vores Land Rovere med en instruktør til stede.

 • VILKÅR OG BETINGELSER

  Klik her for at se vores fulde handelsbetingelser.

 • TILGÆNGELIGHED

  Venligst informere os om særlige behov på forhånd. Vores faciliteter er ikke rullestole venlige.

 • INDLØS DIT GAVEKORT

  Kontakt os på tlf. eller e-mail for at indløse dit gavekort.

Land Rover Experience – Tirsbækvej 135 – 7120 Vejle Øst